Beleef de natuur op de Veluwe

Dit is de echte natuur. Dit unieke park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Het hele jaar door verandert het park met de seizoenen mee. Daardoor is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. De schitterende omgeving van het Veluwse gebied is uitermate geschikt voor ruiters, wandelaars en fietsliefhebbers. Er zijn mooie routes te volgen die u leiden naar prachtige plekken: gezellige dorpjes en uitgestrekte bossen. Wij kunnen u de wandelroute door de Leuvenumse bossen van harte aanraden.

Naast natuur vindt u er ook het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum Museonder, het Kröller-Müller-museum en een beeldentuin.

Beleef de natuur op de Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Leuvenumse bossen bestaat uit vier aaneengesloten gebieden met elk een eigen karakter. Een totale oppervlakte van 2200 hectare wordt gedomineerd door grove dennenbossen op voormalig stuifzand. Het is een gevarieerd bos doorsneden door een laaglandbeek met o.a. heide, korstmossen, dennenbomen en loofbomen. Een grote variatie aan wild is hier te bewonderen, zoals reeën, edelherten en wilde zwijnen.

Hulshorsterzand

Het Hulshorsterzand is één van de weinige grote aangesloten stuifzandgebieden in Nederland en maakt deel uit van natuurgebied de Leuvenumse bossen. Het gebied behoort tot het bezit van de natuurmonumenten. Zeldzame planten en dieren zijn hier te vinden o.a. de kleine hagedis, duinpierper, nachtzwaluw en de mierenleeuw. De dag en nachttemperatuur kan hier soms wel 40 graden verschillen. Laat u verrassen en bewonder deze ‘woestijn’ op de Veluwe.