Activiteiten in de buurt van Campingpark de Vuurkuil

Om het meeste uit uw verblijf te halen, tippen wij u alvast over de mooiste, gezelligste en bijzondere plekken in de omgeving. Het rijke gebied van de Veluwe biedt voor alle wensen en interesses de perfecte bezigheden en bezienswaardigheden. Leef de natuur, leef de Veluwe.

In de buurt van Hulshorst en Harderwijk

Hulshorst is een van de meest geliefde dorpjes in het noordwesten van de Veluwe. Waarom? Hulshorst is niet alleen een pittoresk dorpje, maar biedt ook veel recreatiemogelijkheden. Het omringende bos en de hei nodigen uit voor lange wandelingen en fietstochten. Het Hulshorsterzand en Veluwemeer bevinden zich op tien minuten afstand.

Daarnaast zijn er tal van attracties op een steenworp afstand. Denk hierbij aan het Dolfinarium in Harderwijk en de Apenheul in Apeldoorn. Ook tijdens een dagje winkelen kunt u uw hart ophalen. Het rustieke vissersdorp Harderwijk biedt veel leuke winkeltjes en ook de gezellige jaarmarken in Elspeet en Nunspeet zijn een bezoekje waard. In Nunspeet bevindt zich ook de Oudheidkamer, met archeologische vondsten uit de omgeving. Liever de natuur in? Ga naar de schaapskudde op de heide kijken.

‘s Avonds, na een lange dag vol activiteiten rust u heerlijk uit in uw eigen chalet of tent in ons camping- en chaletpark.

Bataviawerf

In de Bataviawerf worden bijzondere schepen uit de Gouden Eeuw geconstrueerd. In 1995 werd ‘De Batavia’, een VOC-schip uit 1628, voltooid. Sindsdien wordt er in de werf gebouwd aan ‘De 7 Provinciën’, waarmee Michiel de Ruyter zeeslagen heeft gevoerd. Dit 17e eeuwse admiraliteitsschip is een lust voor het oog. Nergens ter wereld ziet u nautische historie als in de Bataviawerf verrijzen.

Middeleeuws vrouwenklooster

In een Middeleeuws vrouwenklooster in Elburg vindt u Museum Elburg, een museum dat een vaste collectie heeft van voorwerpen die verband houden met de geschiedenis van het stadje. Ook zijn er elk jaar een aantal wisseltentoonstellingen te bewonderen. In dit sfeervolle pand waant u zich in de Middeleeuwen.

Kasteel

Dit prachtige kasteel is absoluut een aanrader. Hier komen fraaie bouwkunsten en natuur samen. Het hele landgoed is ingericht in Engelse landschapsstijl en is een oase van rust en ruimte.

Gelderse Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit is de echte natuur. Dit unieke park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Het hele jaar door verandert het park met de seizoenen mee. Daardoor is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Naast natuur vindt u er ook het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum Museonder, het Kröller-Müller-museum en een beeldentuin.

Subtropisch zwembad De Brake

Subtropisch zwembad De Brake

Dit leuke zwembad is geschikt voor jong en oud en beschikt over een vijfentwintigmeter bad, drie glijbanen, een Turks stoombad, een subtropisch recreatiebad, jetstreams en een zonnestudio. U kunt er niet alleen zwemmen. Bijhorend zijn er namelijk twee sporthallen, meerdere glow-in-the-dark bowlingbanen en een partycentrum.

Wandelen, fietsen, ATB’en en paardrijden

De schitterende omgeving van het Veluwse gebied is uitermate geschikt voor ruiters, wandelaars en fietsliefhebbers. Er zijn mooie routes te volgen die u leiden naar prachtige plekken: gezellige dorpjes en uitgestrekte bossen. Wij kunnen u de wandelroute door de Leuvenumse bossen van harte aanraden.

Tevens zijn wij aangesloten bij Arthuur’s routeverhalen. De Arthuur routes gaan langs de mooiste   en meest interessante locaties in de regio. Arthuur is tijdens de fietsroute uw fictieve verteller. U leert zo beter de omgeving kennen. U kunt de gratis Arthuur Route App downloaden via de volgende link: https://www.avenzamaps.com/maps/107394/arthuur-fietsroutekaart-veluwe/

Zwaluwhoeve Wellness

Wellness bij de Zwaluwhoeve

De schitterende omgeving van het Veluwse gebied is uitermate geschikt voor ruiters, wandelaars en fietsliefhebbers. Er zijn mooie routes te volgen die u leiden naar prachtige plekken: gezellige dorpjes en uitgestrekte bossen. Wij kunnen u de wandelroute door de Leuvenumse bossen van harte aanraden.

Het dorpje en het landgoed Hulshorst

Het rustieke en gemoedelijke Hulshorst telt ruim 1.980 inwoners. De naam Hulshorst heeft het aan de natuur te danken. Hulshorst verwijst namelijk waarschijnlijk naar een met hulst begroeide verhoging van het landschap.

Die band met de natuur is ook terug vinden door de grote hoeveelheid natuurgebieden in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan de Bloemkampen en het Hulshorster Zand, de aangrenzende Leuvenumse/Hierdensebeek en het gerestaureerde Zilverbeekje.

Hulshorst kent diverse monumenten. Het station dat door de bekende dichter Gerrit Achterberg bekendheid kreeg, historische boerderijen, het landgoed Groeneveld, huize Klein Groeneveld en in het bijzonder landgoed Hulshorst. Dit landgoed ligt net buiten de bebouwde kom van Hulshorst en heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de zestiende eeuw. Het landgoed werd beroemd door zijn landhuis, dat er helaas niet meer is. Alleen de vijver en het koetshuis herinneren nog aan vroeger.