Sportief en Actief

Fietsen op de Veluwe

Fietsen

De omgeving kent een uitgebreid knooppuntenroute. Fiets eens dwars over de Stakenberg en geniet van de vloeiende overgangen van boslandschappen naar heidelandschappen en stuifzandgebieden. Maar er is veel meer te beleven op de Veluwe! Zowel cultureel, landelijk als historisch, zoals de monumentale panden in de oude hanzenstad Harderwijk. De schoonheid van de Veluwe is vaak vastgelegd door schilders en dat kun je terugvinden in het Noord-Veluws Museum in Nunspeet en fiets ook eens de ‘uit de kunst route’. Tevens zijn wij aangesloten bij Arthuur’s routeverhalen. De Arthuur routes gaan langs de mooiste en meest interessante locaties in de regio. Arthuur is tijdens de fietsroute uw fictieve verteller. U leert zo beter de omgeving kennen. U kunt de gratis Arthuur Route App downloaden.

Wandelen

Ontdek het pittoreske Hulshorst ter voet. Wandelend langs oude boerderijen over het landgoed Groeneveld naar korenmolen de Maagd. Of lekker struinen over het landgoed van kasteel de Essenburgh. De Leuvenumse bossen hebben verschillende routes die leiden langs dichte bossen en stuifzand. Regelmatig zijn hier edelherten te spotten. De hele camping wordt omgeven door bos.

Klootschieten

Een leuke en pittige tocht van ongeveer 3 km via de rode paaltjes route leidt u langs de mooiste plekjes. Hobbelige bospaden afgewisseld met een nauw stukje langs de zilverbeek. Op de camping kunt u alle benodigdheden verkrijgen.

Vissen

De omgeving biedt vele mogelijkheden voor het vissen. Een dagje forelvissen in Doornspijk of met een bootje het Veluwemeer op. De Veluwerandmeren, bekend vanwege grote snoeken, kent vele goede visstekken. Je vindt hier o.a. karpers, blankvoorn, winde en baars en leent zich uitermate goed voor roofvissen.

Paardrijden

De schitterende omgeving van het Veluwse gebied is uitermate geschikt voor ruiters. Er zijn mooie routes te volgen die u leiden naar prachtige plekken. Het aangrenzende bos heeft vele ruiterpaden. De gemeente Nunspeet heeft de kaart“Welkom met uw paard in de gemeente Nunspeet” uitgebracht. Hierop staan de ruiter- en menpaden aangegeven tussen Ermelo (Staverden en Leuvenum), Elspeet, Vierhouten, Nunspeet en Hulshorst. Vanaf het park kunt u zo de ruiterroutes oprijden.

Naast de camping is een paardenpension gelegen (zie foto). Vraag naar de mogelijkheden.

Wielrennen

In de Leuvenumse bossen zijn speciale ATB routes uitgezet. De route is gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Mountainbiken

In de Leuvenumse bossen zijn speciale ATB routes uitgezet. De route is gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).