Wandelen met ezels naar het Hulshorsterzand.

Met aandacht wandelen en het betoverende bijzondere landschap van het Hulshorsterzand verkennen. Jullie worden vergezeld door één van de ezels met pakzadel en lekker voor onderweg in de zadeltas. Het aanmelden kan individueel of met een groep van maximaal 15 personen. Voor de wandelingen kunt u zich aanmelden bij de Theetuin via de website De theetuin van Hulshorst” of telefonisch 06-45280045

Na de wandeling van ongeveer 5 kilometer naar het Hulshorsterzand, ook wel “de woestijn van de Veluwe” genoemd, is er door gastheer Sjaak een heerlijke lunch voorbereid in de Jachthut. De Theetuin van Hulshorst heeft er bewust voor gekozen de gasten te verrassen met lokale en huisgemaakte producten. Geen standaard menukaart maar dagelijks vers en naar smaak van de kok. Ook het taartje bij de koffie en thee wordt dagelijks vers gemaakt.

Ook Landgoed Hulshorst met haar bijzondere geschiedenis van het landhuis, koetshuis en oeroude beuken aan het rijtuigenpad langs de Zilverbeek, staat op de agenda. Deze wandeling van ongeveer 3 km start vanaf de Priorij naast het Kasteel de Essenburgh in Hierden onder begeleiding van een gids. Zij neemt u mee in de geschiedenis van het landgoed. Na afloop serveren wij een heerlijke lunch in de gezellige keuken van de Boerderij van Priorij de Essenburgh.

Voor groepen en persoonlijke wensen van onze gasten is er veel mogelijk. Hoe leuk is het om met onze brave ezels en goed gevulde zadeltassen de natuur in te gaan. Op een mooi uitzichtpunt te picknicken en samen met familie, vrienden of het gezin met de kinderen, te genieten van de prachtige omgeving. Wij kunnen u ook een persoonlijk arrangement op reservering aanbieden en inspelen op uw wensen hierin. Voor kleine en grotere gezelschappen bieden wij u de gelegenheid om, op basis van reservering, u ook buiten het weekend te ontvangen in onze Theetuin.

Speciaal voor het gezin met jonge kinderen of uitje van kleinkinderen met opa en oma, hebben we een speciale kortere route uitgezet naar een prachtig plekje op 1 km afstand van de Theetuin. Laat je verrassen door het rustige en liefdevolle karakter van onze ezels tijdens “De Donkey Picknick”. Hoe leuk is het om met ezel uitgerust met pakzadel en een goed gevulde tas, op stap te gaan. Onderweg kunnen de kinderen even uitrusten op de rug van de ezel.