Kinderboerderij op Campingpark de Vuurkuil

Een diversiteit aan dieren  zijn te zien op Campingpark de Vuurkuil. Wij hebben een kinderboerderij vol met verschillende soorten kippen die graag aandacht willen wanneer je langs loopt. 2 nieuwsgierige geiten staan op de uitkijk terwijl de haan ’s ochtends laat weten dat hij bestaat.

Naast Campingpark de Vuurkuil ligt een grote plas, hier kunt u lekker met een hengeltje dobberen. Liever vis zien? Wij hebben zeldzame koikarpers die u altijd een mag voeren, een heus spektakel hoe de koikarpers tekeer gaan!

Imkerij op Campingpark de Vuurkuil

Zoals u ziet op de foto’s is er een imkerij hier op de Vuurkuil. C. Wajer senior is met dit virus besmet. De verschillende potjes honing komen dan ook van de bijen, of anders van collega’s. U ziet hem op de foto’s in het imkerpak tijdens kastinspectie en het nakijken van ramen op voldoende broed. Dat zijn de ongeboren bijtjes. In de zomer kan een volk (bijenkast) uit wel 50.000 bijen bestaan. Deze bijen maken met elkaar de honing. Voordat het zover is en u deze honing koopt moet er echter heel wat werk verzet worden.

De bijen kunt u bezichtigen als u dat leuk vindt. Vraag maar even aan Cor Senior en hij leidt u graag rond en vertelt u dan meer over deze zeldzame hobby. Want er spelen zich allerlei fasen af in een volk en er gebeuren ontzettend veel dingen die wij van de buitenkant niet kunnen zien. Van eitje tot larve, van larve tot bij ,van voedsterbij tot bewakingsbij , en van bewakingsbij tot haalbij. Dit speelt zich allemaal af in de 6 weken die een zomerbij maar leeft.

Zelfgemaakte Veluwse honing

  1. Voorjaarshoning
  2. Zomerhoning (ook wel bloemen honing genoemd).
  3. Acaciahoning (dit zijn de reusachtige bomen die achter de boerderij bij de horeca staan) en ook in de bossen rondom.
  4. Kastanje honing. Dit is een zeer donker honing met een eigen specifieke smaak (past op de pannenkoek). Het is nectar van de tamme kastanje waar deze honing uit komt.

Dus mocht u eens iemand zien lopen in een wit pak en een groot stuk gaas als gezichtsbedekking schrik dan niet, het is de imker. Het bijenseizoen begint zo rond januari en stopt eind oktober.

Bent u nu nieuwsgierig, dan maak ik u graag wegwijs in deze bijen hobby.

Prachtig en rustgevend uitzicht met paarden en koeien

Campingpark de Vuurkuil heeft rondom het park prachtig uitzicht. Naast het park bevindt zich een paardenhouderij. Geweldig om te zien hoe de paarden ’s ochtends genieten van de ruimte. De koeien worden nieuwsgierig als je in de buurt komt. Benaderd u ze rustig, dan zijn ze zelf te voeren.