Trek de wandelschoenen aan en beleef één van de mooiste gebieden van de Veluwe. De bossen, heide en zandverstuivingen kunt u hier in al haar pracht bewonderen. Wij hebben voor u een prachtige wandelroute uitgekozen met een lengte van 12,5 km die om het kenmerkende zendstation Radio Kootwijk gaat. Er zijn voldoende bankjes langs de wandelroute waardoor u onderweg makkelijk op adem kunt komen en kan genieten van het uitzicht.

Heide op de Veluwe

Grootste actieve zandverstuiving

Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa.

Zendstation Radio Kootwijk

Zendstation Radio Kootwijk

Het zendstation Radio Kootwijk is door de Nederlandse staat gebouwd en in 1923 door de PTT in gebruik genomen en werd door velen gezien als en ‘wonder van moderne techniek’. Koningin Emma heeft het gebouw in 1929 geopend met de woorden: ‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’. Dit was het startsein voor de telefonisch contactmogelijkheden met Nederlands-Indië.

Radio Kootwijk is in 1998 uit de lucht gegaan maar is blijven staan als een monument in de prachtige natuur van de Veluwe.

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelroute Kootwijkerzand

Een 12,5 km lange wandelroute in deze schitterende omgeving. De route is aangegeven doormiddel van duidelijke bordjes. Bekijk de wandelroute op de website van Staatsbosbeheer d.m.v. de onderstaande link.

Wandelroute Heidewandeling