Oranje-wandeling Paleis het Loo

Van 2 april tot 29 september kunnen bezoekers van Paleis het Loo een wandelroute volgen langs de barokke tuinen van het paleispark. Ervaar de prachtige natuur waar de Oranjes regelmatig gingen wandelen, zwemmen en varen.

Paleis het Loo in Apeldoorn

Een wandeling langs de prachtige barokke tuinen en paleispark en ervaar even hoe het zou zijn om tot de belangrijkste familie van Nederland te horen.

The Garden of Earthly Worries

Dit zijn vier sculpturen ontworpen door de architect Daniel Libeskind. Deze abstracte beelden representeren de aardse elementen ozon, stikstofmonoxide, methaan en koolstofdioxide. De kunstenaar verklaart dat deze gassen bijproducten zijn van het menselijke bestaan en de natuur in onbalans brengen. Dit leidt tot negatieve klimaatveranderingen voor mens en dier.

Eten en drinken

In de periode tussen 2 april tot 29 september kunt u wat drinken en een hapje eten in het Grand Café Prins Hendrik Garage. Dit restaurant, zoals de naam al doet vermoeden, is ingericht als een autogarage. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 en is alleen toegankelijk voor museumbezoekers met een geldige entreekaart.

Onder de Colannades in de paleistuin kunt u een ijsje of een drankje doen aan de Petitfour bar. Als het weer het toelaat is het terras geopend.

Praktische informatie

Een wandeling door het paleispark duur ongeveer een uur, Zorg er voor dat u uiterlijk 15.30 start met de wandeling want tegen 17.00 gaat het paleis sluiten.

  • Tickets voor het stallenplein en de paleistuinen en de Oranje-wandeling kunt u hier bestellen.
  • Met paleis is gesloten tot medio 2021.
  • Het is mogelijk een dagticket van € 1 te kopen zodat u met een pendelbus tussen de paleistuinen en entreegebouw kunt verplaatsen.
  • De route is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bekijk hier de plattegrond van Paleis het Loo.

Parkeren

  • De hoofdingang met parkeerplaats is aan de Amersfoortseweg. Parkeren met de auto kost € 2,50 per uur met een max. van € 7,50. Parkeren met een touringcar is gratis.
  • E-bikes en elektrische (brom)fietsen kunnen worden opgeladen d.m.v. de gratis oplaadpunten.

Contact en parkeren Paleis het Loo