Maandactiviteiten – Meimaand Nunspeetse Fietsmaand

In de maand mei worden er tal van activiteiten georganiseerd die allemaal draaien om fietsen. Om je een overzicht te geven, hebben we ze hieronder op een rijtje gezet:

  • 6 mei Fietsdag in Elspeet (meld je vooraf aan!)
  • 10-11 mei Clinics Mountainbike basisscholen door TC de Volharding
  • 13 mei Nationale Molendag
  • 13 mei Run Bike Run
  • 19 mei Eibertjesdag
  • 20 mei Gelderlands Mooiste route komt door Nunspeet
  • 25 mei Fiets naar je werkdag
  • Hele maand Ontmoet de Smoothiefiets van Nunspeet beweegt
  • Hele maand Geocaching Nunspeet Beweegt
  • 21 juni NK Tijdrijden

Fietsen op de Veluwe

Verschillende themaroutes

Tijdens de Meimaand Fietsmaand worden er diverse themaroutes gelanceerd die aansluiten bij het Hanzejaar, het NK Tijdrijden en het boerenaanbod in de omgeving van Nunspeet. Deze routes bieden een unieke kans om te genieten van de prachtige natuur en het culturele erfgoed van de regio, en zijn een geweldige manier om de omgeving op de fiets te verkennen. Mis deze bijzondere routes niet en ontdek de schoonheid van Nunspeet op een geheel nieuwe manier!

Langs de ijsselroute

Ontdek een nieuwe fietsroute van 77 kilometer, speciaal ontworpen voor zowel sportieve fietsers als e-bikes. Deze route voert je van Elspeet naar Deventer, waarbij je onderweg langs historische handelsroutes fietst en interessante locaties uit het rijke Hanzeverleden ontdekt. Laat je betoveren door een gevarieerd landschap en ga terug in de tijd tijdens deze bijzondere fietservaring.

Toer de boer op

Ontdek een prachtige fietsroute van 34 kilometer vanuit Nunspeet, die je langs verschillende boerenbedrijven voert waar je heerlijke verse producten kunt kopen of zelfs een bezoekje kunt brengen. Tijdens de route fiets je ook langs Hulshorst en een gezellige dierenweide op weg naar ’t Harde. Vergeet vooral niet om je fietstassen mee te nemen als je deze route gaat verkennen!

NK rustig aan rijden

Op 21 juni vindt het Nederlands kampioenschap tijdrijden plaats in de schilderachtige gemeente Nunspeet. Maar waarom wachten tot die dag om het parcours te verkennen? Tijdens de Meimaand Fietsmaand kun je de route alvast op je gemak ontdekken, genieten van de omgeving, picknicken en de lokale bezienswaardigheden bezoeken. Bovendien kunnen kinderen een speciale stempelkaart krijgen en een leuke verrassing verdienen! Deze 25 km lange route is perfect voor gezinnen en staat beschreven in het Meimaand Fietsmaand boekje. Mis deze kans niet om het wedstrijdparcours te verkennen en een onvergetelijke dag te beleven in Nunspeet.

Veluwes Hanzestedenroute

Haal het maximale uit de Meimaand Fietsmaand en ga op ontdekkingstocht langs de prachtige Hanzesteden Elburg en Harderwijk met een gratis route van 45 km, verkrijgbaar met een bon uit het Meimaand Fietsmaand boekje. Fiets langs het Veluwerandmeer en geniet van de adembenemende uitzichten over het water. Wil je de route iets inkorten? Maak dan gebruik van het Veluwerandveer om de overtocht te maken. Kortom, deze route biedt voor elk wat wils en is de ideale manier om optimaal te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Veluwerandmeerroute

Ben je op zoek naar een avontuurlijke fietstocht in de natuur? Dan is de gratis route van 47 km, verkrijgbaar met een bon uit het Meimaand Fietsmaand boekje, een absolute aanrader! De route begint in het pittoreske Vierhouten en leidt je langs prachtige natuur en landschappen naar het historische hanzestadje Elburg. Onderweg kun je ook een bezoek brengen aan het Verscholen Dorp, een bijzondere en unieke bezienswaardigheid. Kortom, deze afwisselende route biedt voor elk wat wils en is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio. Mis deze kans niet en haal de gratis bon op in het Meimaand Fietsmaand boekje!