Krüller-Möller Museum

Als u houdt van abstracte kunst en schilderwerken, dan is het Krüller-Möller Museum wat voor u. In totaal meer dan 90 schilderijen met topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en circa 40 werken van Vincent van Gogh. In de museumtuin zijn 160 sculpturen te bewonderen van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.  

Het museum

De aardappeleters

Vincent van Gogh - De aardappeleters

Krüller Möller schilderijen

Meer dan 90 schilderijen te bewonderen

Het Krüller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld! In totaal zijn er bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van hem te bewonderen. Er is een speciale Van Gogh galerij met een opstelling van circa 40 van zijn werken.

Naast Van Gogh zijn er ook werken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De collectie van Krüller-Müller bestaat uit ongeveer 20.000 werken.

Beeldentuin

Rocky Lumps

Rocky Lumps (2005 - 2006)

Drijvende Eend - Marta Pan

Drijvende eend - Marta Pan

De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum bestaat uit 25 hectare met meer dan 160 sculpturen aan moderne beeldhouwkunst. Dit is één van de grootste beeldentuin in heel Europa! De beeldentuin is het hele jaar open en de sfeer wordt aangepast aan de seizoenen.

Audiotour

Audiotour

Audiotour met de Podcatcher of uw eigen telefoon

Het is mogelijk om gesproken achtergrondinformatie te krijgen bij 25 topstukken uit de collectie. Dit wordt gedaan door een apparaatje genaamd “De Podcatcher” en is zeer makkelijk te bedienen. Bij de 25 kunstwerken is een speciaal informatiekaartje, richt de Podcatcher hierop en de informatie krijgt u te horen.

Prijs: € 2,50
Talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Mandarijn
Verkrijgbaar bij de ontvangstbalie

Smartphone app

Gebruikt u liever uw eigen telefoon? Dat kan met de Podcatcher App voor iOS en Android. Doormiddel van een selectielijst kunt u de informatie afspelen. De app is geschikt voor doven en slechthorenden. U moet dan uiteraard wel zelf een koptelefoon meenemen.

Download de Apple App
Download de Android App