Beleef de rijke folklore van Nederland tijdens de Eibertjesdag in Nunspeet

Op vrijdag 19 mei wordt in Nunspeet de jaarlijkse Eibertjesdag georganiseerd door de Werkgroep Folklore en Klederdrachten van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete, in samenwerking met Nunspeet Onderneemt en Nunspeet uit de Kunst. Tijdens deze dag komen klederdrachtgroepen uit het hele land naar Nunspeet om hun streekdracht te laten zien. Elke dracht heeft zijn eigen geschiedenis en bijzonderheden, die tijdens shows worden toegelicht. Daarnaast zijn er ook folkloristische dansgroepen die hun oudhollandse dansen zullen laten zien.

De klederdrachtgroepen laten hun streekdracht zien tijdens shows en zullen ook in het dorp te zien zijn. Liefhebbers van streekdrachten kunnen op deze dag volop genieten van al het moois dat te zien is. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om vragen te stellen aan de groepsleden en om op de foto te gaan. Ook zijn er folkloristische dansgroepen die hun oudhollandse dansen zullen laten zien op twee verschillende locaties in het dorp.

Aan het begin van de dag is er een optocht waarbij alle groepen meedoen en hun plaats van herkomst vermelden op een bord. De dag trekt veel bezoekers uit het hele land die deze kans niet willen missen om zoveel klederdrachten op één dag in één plaats te zien. Het is een bijzondere dag vol met folklore en geschiedenis, waar zowel deelnemers als bezoekers van kunnen genieten.