Kröller-Müller Museum

Als u houdt van abstracte kunst en schilderwerken, dan is het Krüller-Möller Museum wat voor u. In totaal meer dan 90 schilderijen met topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en circa 40 werken van Vincent van Gogh. In de museumtuin zijn 160 sculpturen te bewonderen van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.  

Het museum

De aardappeleters

Vincent van Gogh - De aardappeleters

Krüller Möller schilderijen

Meer dan 90 schilderijen te bewonderen

Het Krüller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld! In totaal zijn er bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van hem te bewonderen. Er is een speciale Van Gogh galerij met een opstelling van circa 40 van zijn werken.

Naast Van Gogh zijn er ook werken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De collectie van Krüller-Müller bestaat uit ongeveer 20.000 werken.

Beeldentuin

Rocky Lumps

Rocky Lumps (2005 - 2006)

Drijvende Eend - Marta Pan

Drijvende eend - Marta Pan

De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum bestaat uit 25 hectare met meer dan 160 sculpturen aan moderne beeldhouwkunst. Dit is één van de grootste beeldentuin in heel Europa! De beeldentuin is het hele jaar open en de sfeer wordt aangepast aan de seizoenen.

Audiotour

Audiotour

Audiotour met de Podcatcher of uw eigen telefoon

Het is mogelijk om gesproken achtergrondinformatie te krijgen bij 25 topstukken uit de collectie. Dit wordt gedaan door een apparaatje genaamd “De Podcatcher” en is zeer makkelijk te bedienen. Bij de 25 kunstwerken is een speciaal informatiekaartje, richt de Podcatcher hierop en de informatie krijgt u te horen.

Prijs: € 2,50
Talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Mandarijn
Verkrijgbaar bij de ontvangstbalie

Smartphone app

Gebruikt u liever uw eigen telefoon? Dat kan met de Podcatcher App voor iOS en Android. Doormiddel van een selectielijst kunt u de informatie afspelen. De app is geschikt voor doven en slechthorenden. U moet dan uiteraard wel zelf een koptelefoon meenemen.

Download de Apple App
Download de Android App

Oranje-wandeling Paleis het Loo

Van 2 april tot 29 september kunnen bezoekers van Paleis het Loo een wandelroute volgen langs de barokke tuinen van het paleispark. Ervaar de prachtige natuur waar de Oranjes regelmatig gingen wandelen, zwemmen en varen.

Paleis het Loo in Apeldoorn

Een wandeling langs de prachtige barokke tuinen en paleispark en ervaar even hoe het zou zijn om tot de belangrijkste familie van Nederland te horen.

The Garden of Earthly Worries

Dit zijn vier sculpturen ontworpen door de architect Daniel Libeskind. Deze abstracte beelden representeren de aardse elementen ozon, stikstofmonoxide, methaan en koolstofdioxide. De kunstenaar verklaart dat deze gassen bijproducten zijn van het menselijke bestaan en de natuur in onbalans brengen. Dit leidt tot negatieve klimaatveranderingen voor mens en dier.

Eten en drinken

In de periode tussen 2 april tot 29 september kunt u wat drinken en een hapje eten in het Grand Café Prins Hendrik Garage. Dit restaurant, zoals de naam al doet vermoeden, is ingericht als een autogarage. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 en is alleen toegankelijk voor museumbezoekers met een geldige entreekaart.

Onder de Colannades in de paleistuin kunt u een ijsje of een drankje doen aan de Petitfour bar. Als het weer het toelaat is het terras geopend.

Praktische informatie

Een wandeling door het paleispark duur ongeveer een uur, Zorg er voor dat u uiterlijk 15.30 start met de wandeling want tegen 17.00 gaat het paleis sluiten.

  • Tickets voor het stallenplein en de paleistuinen en de Oranje-wandeling kunt u hier bestellen.
  • Met paleis is gesloten tot medio 2021.
  • Het is mogelijk een dagticket van € 1 te kopen zodat u met een pendelbus tussen de paleistuinen en entreegebouw kunt verplaatsen.
  • De route is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bekijk hier de plattegrond van Paleis het Loo.

Parkeren

  • De hoofdingang met parkeerplaats is aan de Amersfoortseweg. Parkeren met de auto kost € 2,50 per uur met een max. van € 7,50. Parkeren met een touringcar is gratis.
  • E-bikes en elektrische (brom)fietsen kunnen worden opgeladen d.m.v. de gratis oplaadpunten.

Contact en parkeren Paleis het Loo

Aaltjesdagen

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse Aaltjesdagen. Ontdek wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur en historie tijdens dit Pinksterweekend. 


Over Aaltjesdagen 2019
De opening van het toeristische seizoen begint bij de Aaltjesdagen in Harderwijk. De stad vult zich met gezelligheid van 50.000 bezoekers met activiteiten voor jong en oud. Muziek, dans, braderie, culturele ambachten en natuurlijk de kenmerkende botters zijn een onderdeel van dit 3-daagse festijn.

Praktische informatie
Entree is gratis. Let wel op dat er 50.000 bezoekers worden verwacht., waardoor het lastig kan zijn een parkeerplek te vinden. Het advies is om de fiets te komen. Er zijn voldoende fietsenstallingen aanwezig.

Bekijk hier het Programma van de Aaltjesdagen

Parkeren
Komt u met de auto? Dan kunt u het beste parkeren aan de rand van de stad. Er zijn diverse parkeerterreinen zoals de Houtwal garage. Kijk onderstaande plattegrond voor alle beschikbare parkeergelegenheden.

Parkeerinformatie Aaltjesdagen

Drakenbootfestival in Apeldoorn